Gündem

Koronavirüs salgınında 4 yeni belirti ortaya çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinde (CDC) yapılan araştırmalar sonucu koronavirüste 4 yeni semptom belirlendi. Belirlenen semptomlarla birlikte koronavirüste toplam belirti sayısı 11'e yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) koronavirüs salgınında Halsizlik, ishal, tıkanıklık ya da burun akıntısı ve son olarak mide bulantısı veya kusmanın da belirtileri olduğunu belirterek 4 yeni semptomu duyurdu.

11 BELİRTİ OLUŞTU

Kovid-19 salgını ilk ortaya çıktığında ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı temel belirtiler arasındaydı. Aralık 2019’dan beri yaklaşık 10 milyon insan Kovid-19’a yakalandı. Araştırmacıların eline daha fazla veri geçtikçe Kovid-19 semptomlarına yenileri eklendi.

Halsizlik, ishal, tıkanıklık ya da burun akıntısı ve son olarak mide bulantısı veya kusma Kovid-19’un yeni semptomları arasında girdi.

Ateş, öksürük, nefes darlığı, halsizlik, kas ya da beden ağrısı, baş ağrısı, tat ve koku kaybı, boğaz ağrısı, tıkanıklık veya burun akıntısı, mide bulantısı veya kusma, ishal.