Genelİzmir Haberleri

Koronavirüs salgınına açık davetiye çıkarıyorlar!

Koronavirüs döneminde 2 bin öğrenciyi aynı okulda toplayacaklar.

Koronavirüs tehlikesinin eğitimi nasıl etkileyecek hala konuşulmaya devam ediyor. Bu sırada yaşanan diğer gelişmeler de yeni eğitim. – öğretim yılında tartışmaların azalmayacağını işaret ediyor.

İzmir Konak’ta bulunan Misak-i Milli Ortaokulu “Deprem Yönetmeliği”ne uymadığı gerekçesi ile yıkılacak. Bu yıkım sırasında eğitim – öğretimin sekteye uğramaması için alındığı söylenen karar ise tepkilere yol açtı.

KORONAVİRÜS TEHLİKESİNE RAĞMEN

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan kararla, yıkılmasına karar verilen okulun öğrencileri ve öğretmenleri, öğretmenler ve görevlileri ile birlikte yaklaşık 900 kişinin bulunduğu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na taşınacak. Taşınma işleminin ardından 39 sınıfı bulunan okulun toplam mevcudu ise 2 bin kişi olacak. Binlerce öğrencinin eğitim göreceği okulun yetkilileri ve veliler ise koronavirüs tehlikesi yüzünden karara itiraz ediyor. Okulun kapasitesinin böyle bir mevcudu kaldıramayacağını söyleyen veliler, bu sıkışıklıkla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan pandemi tedbirlerinin de uygulanamayacağının altını çiziyor.

BÖYLE BİR KARAR KORONAVİRÜS İÇİN DAVETİYE GİBİ

Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal konu ile ilgili açıklamada bulundu. Vardal; “Pandemi döneminde okulu ikili hale getirip kalabalık bir ortam yaratmak yerine, öğrenci sayısı daha uygun olan bir okula veya okul olarak kullanılabilecek başka bir kamu kuruluşuna taşınması daha uygun olur” ifadelerini kullandı.