Magazin

Koronavirüs olan ünlü fenomen karantinadan kaçtı!

Koronavirüse yakalanan ünlü fenomen Enes Batur, karantinadan kaçtığı gerekçesiyle sevgilisi ile birlikte bir öğrenci yurduna yerleştirildi. Batur, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile kuralları ihlal etmediğini öne sürdü.

İddiaya göre YouTuber Enes Batur, corona virüsüne yakalanmasının ardından filyasyon ekiplerinin yaptığı denetimler sırasında Beykoz’daki evinde bulunamayınca durum polis ekiplerine bildirildi.

Ekipler, kısa süre sonra Batur ve sevgilisi Ece Naz Üçer’i bulundukları yerden alarak sağlık ekiplerine teslim etti. Evde izole olması gereken Batur ve sevgilisi öğle saatlerinde Sancaktepe’de bulunan öğrenci yurduna yerleştirildi.

Öğrenci yurdunda şimdiye kadar karantina ihlali yapan 127 kişinin kaldığı öğrenildi.

VİDEOLU AÇIKLAMA

Enes Batur cep telefonuyla çektiği bir açıklama videosunu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Batur, iddialara yanıt verdiği videosunda şu ifadelere yer verdi:

Benimle ilgili asılsız şeyler paylaşılıyor. Olayı en başından beri anlatıyorum. Cumartesi günü ateşlendiğim için sabah saatlerinde korona testi yapılmaya gittim hastaneye, test yapıldım. Test yapıldıktan sonra direk eve geldim.

Akşam saatlerinde test sonuçlarım pozitif çıktı. O günden bu güne kadar hiçbir şekilde evden çıkmadım. Buna şerefim ve namusum üzerine yemin ederim. Kamera kayıtlarımız var, evden çıkmadığıma dair.

HES uygulamam var, 7/24 konumumu gösteriyor. Şahitlerim var ve yemin ederim hiçbir şekilde evden çıkmadım.

ZORUNLU KARANTİNA KARARI ALINMIŞTI

Karantina kurallarını ihlal edip toplum sağlığını hiçe sayan sorumsuzlara karşı harekete geçen valilikler bu kişilerin KHK yurtlarına yerleştirilmesine karar vermişti. Valiliklerin tek tek aldığı bu karar İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 81 ilin tamamında yürürlüğe konulmuştu.

Genelgede ayrıca izolasyon kararına aykırı hareket eden kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 195’nci maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacağı da belirtilmişti.