Gündem

Koronavirüs maskesi yüzünden bir mahkum cezaevinde boğularak hayatını kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Connecticut eyaletinde akılalmaz bir olay yaşandı. 1 hafta önce girdiği cezaevinde koronavirüsten korunmak için maske takan bir mahkum boğularak hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinin kuzeyinde yer alan Corrigan-Radgowski Islahevi’ne 1 hafta önce giren mahkum Daniel Ocasio isimli adam, sabah devriyesi yapan gardiyan tarafından saat 5 sıralarında hücresinde bulunan ranzanın üzerinde hareketsiz halde bulundu.

MASKENİN İPLERİ BOYNUNA SARILMIŞ

32 yaşındaki Ocasio’nun Covid-19 maskesinin boynuna sarılmış halde olduğunu görürken, hemen 911 acil servisini arayıp cezaevi sağlık ekiplerine de haber verdi.
Hastaneye kaldırılan mahkum Ocasio’nun sabah 6.00 civarında oksijen yetmezliğinden dolayı öldüğü açıklandı. Doktorlar yaptıkları incelemede koruyucu maskenin iplerinin mahkumun boynuna dolandığını ve ölüme bu durumun sebebiyet verdiğini duyurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın kaza mı, cinayet mi yoksa intihar mı olduğuna dair henüz bir bulguya rastlanmadı. Yetkililer olayla ilgili soruşturma açıldığını ve maktulün otopsi raporundan sonra durumun açıklığa kavuşacağını belirtti.

Mahkum Ocasio üçüncü dereceden hırsızlık suçlamasıyla hapishaneye 5 Ağustos’ta alınmış, 10 bin dolar kefalet ücretinin ödenmesini bekliyordu.