GündemSağlık

Koronavirüs İle İlgili Korkutan Açıklama! Hep Hayatımızda Olacak!

BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin’den flaş aşı açıklamaları yeni yıl ile birlikte yeni aşı gelebilir. Tüm dünyayı saran  koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Her geçen gün mutasyona uğrayan virüs için geliştirilen aşıların koruma oranları uzmanlar tarafından hala tartışılırken, BioNTech’in kurucu ortaklarından olan Uğur Şahin corona virüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uğur Şahin’den Yeni Yıla Yeni Aşı Sinyali 

Şahin ilerleyen dönemlerde virüsün daha fazla mutasyon geçireceğini ve bağışıklık sistemine direnebilecek güçte yeni bir varyantın ortaya çıkabileceğini açıkladı. Şahin sözlerine gelecekte yeni bir Covid aşısının gerekeceğini duyurarak devam etti. Bu yıl için yeni bir aşıya ihtiyaç duyulmadığını belirten Şahin gelecek yıl itibariyle yeni bir aşının geleceğinin sinyallerini verdi.

Şahin, “Koronavirüs Hep Hayatımızda Olacak”

Şahin ayrıca virüsün bundan sonraki süreçte hep hayatımızda kalacağını söyleyerek, ” ‘’Bu devam etmekte olan bir evrim süreci. Her şey daha yeni başladı’’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Şahin aşıya erişimin daha kolaylaşacağını ve aşının yanında destekleyici dozlar ve takviyelerle bağışıklık güçlendirici iki yeni aşının da sinyalini verdi.