GündemManşet

Koronavirüs hastalarını Türkiye’ye gönderiyorlar!

Türkiye’de artan koronavirüs hastaları nedeniyle birçok hastanede yer kalmazken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) koronavirüs hastalarını Türkiye’ye yolluyor!

Türkiye’de koronavirüs hastalarının artma hızına bağlı olarak ‘hastane yeterliliği’ üzerine birçok tartışmanın olduğu dönem, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) koronavirüs hastalarını Türkiye’ye yollama kararı aldı. KKTC Başbakanı Ersin Tatar, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her zaman ve her konuda olduğu gibi koronavirüs’le (Covid-19) mücadelesinde de KKTC’nin yanında olmaya devam ettiğini belirtti.

BU GECE GELİYORLAR!

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, 27 Ağustos’ta Türkiye’nin KKTC sağlık sistemi üzerinde herhangi bir yük oluşmasına izin vermeyeceğini ve KKTC’de pozitif vaka sayısının artması durumunda hastaların ambulans uçaklarla Türkiye’deki hastanelere taşınmalarının sağlanacağını belirttiğini hatırlatan Tatar, “İşte bu çerçevede Türkiye bu gece yarısından itibaren buradaki Kovid-19 hastalarının Türkiye’deki sağlık servislerine nakline başlıyor” ifadelerini kullandı.
Tatar, hükümetin çalışmaları ve Türkiye’nin de desteği ile sıkıntıları mutlaka aşacaklarını kaydetti.