Ekonomi

Koronavirüs Cephesinde Yeni Gelişme! Pfizer İlacı Ne Kadar Etkili Olacak?

2020 yılının Mart ayından bu yana bitmek bilmeyen koronavirüs ile savaşmaya devam ediyoruz. Alman asıllı olan şirket Pfizer’den konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi. Pfizer, bugün yaptığı açıklamada koronavirüse karşı geliştirilen ilacın faz iki ve üç klinik denemelerinde başarı yakaladıklarını ifade etti. Peki bu başarının oranı nedir?

Pfizer Ne Oranda Başarı Sağladı?

Klinik çalışmalarda %89 başarı sağlandı Pfizer ilaç tedavisine yönelik klinik çalışmalarda, hafif ila orta şiddette korona virüs teşhisi konan bin 219 hastayı inceledi.

Pfizer’in CEO’su Albert Bourla, “Bu veriler, ilaç düzenleyici makamlar tarafından onaylandığı takdirde oral antiviral adayımızın hastaların hayatını kurtarma, korona virüs enfeksiyonlarının şiddetini azaltma ve her 10 hastaneye yatıştan 9’unu ortadan kaldırma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor” ifadesinde bulundu.

Çalışmada, obezite veya ileri yaş gibi ciddi hastalık geliştirme için risk faktörü olan kişiler arasındaki hastaneye yatış veya ölüm oranları değerlendirildi. Pfizer, korona virüs semptomlarının başlamasından sonraki 3 gün içinde korona virüs tedavisinin verildiği hastalardan yalnızca yüzde 0,8’inin hastaneye kaldırıldığını ve tedaviden sonraki 28 günde herhangi bir can kaybının tespit edilmediğini belirtti.