Gündem

Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş iddia! Aşı yaptırmak zorunlu olacak mı?

Çin’den gelen koronavirüs aşılarının test çalışmalarının ardından 14 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanması bekleniyor. Peki, koronavirüs aşısını yaptırmak zorunlu olacak mı? Aşı olmayanlarla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Uzmanların, Sağlık Bakanlığı’na aşı olmayanların bazı kamu hizmetlerinden yararlanmaması önerisinde bulunduğu belirtildi.

Türkiye koronavirüsle mücadelesini kısıtlama kararları ve alınan önlemlerle sürdürmeye devam ederken, aşılama için de sona gelindi.

KORONAVİRÜS AŞISI 14 OCAK’TA  UYGULANMAYA BAŞLANACAK

Herhangi bir aksama olmadığı takdirde, aşılama uygulamasının 14 Ocak’tan itibaren başlaması bekleniyor. Mutasyona uğrayan virüsün nasıl bir etkisi olduğunun tam olarak tespiti yapılana kadar da kısıtlamaların devam etmesi bekleniyor. Türkiye’de aşı olmak zorunlu tutulmazken, oluşan yeni riskli durumun bir an önce sona ermesi için uzmanlardan dikkat çeken öneri geldi.

KAMU YASAĞI

Türkiye Gazetesi’nin bugünkü manşetinde Yücel Kayaoğlu imzasıyla yer alan habere göre uzmanlardan Sağlık Bakanlığı’na “aşı olmayanlar HES kodlarına işlensin” önerisi geldi.

Bakanlık bu öneriyi dikkate alırsa, aşı olamayanlar bazı kamu hizmetlerinden yararlanamayacak.

Uzmanlar, virüsü bitirebilmek için bazı yaptırımların şart olduğunu savunuyor.