Gündem

Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş gelişme!

Koronavirüs tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken flaş bir gelişme yaşandı. Koronavirüs aşısıyla ilgili çalışmalar sürerken önemli adım atıldı. Beklenen haber Pfizer şirketinden geldi. Pfizer, koronavirüs aşısının Faz 3 denemesinde yüzde 90 etkili olduğunu dünyaya duyurdu.

Çi’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken flaş bir gelişme yaşandı. Koronavirüs aşısıyla ilgili çalışmalar sürerken önemli adım atıldı. Beklenen haber Pfizer şirketinden geldi. Pfizer, koronavirüs aşısının Faz 3 denemesinde yüzde 90 etkili olduğunu dünyaya duyurdu.

Pfizer ve Almanya merkezli BioNTech şirketlerinden yapılan son dakika açıklamasına göre, en azından bir semptom gösteren 94 kişiye yapılan aşı uygulamasında aşının etkinlik oranının yüzde 90’ın üzerinde olduğu belirlendi.

Pfizer’in başkanı ve icra kurulu başkanı Albert Bourla yaptığı açıklamada, “Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün,” dedi. Bourla, “Aşı geliştirme programımızda bu kritik dönüm noktasına, rekorlar kıran enfeksiyon oranları, aşırı kapasiteye yaklaşan hastaneler ve yeniden açılmaya çalışan ekonomilerle, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu zamanda ulaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİ YILDAN ÖNCE DAĞITIMA HAZIR OLABİLİR

Pfizer ve BioNTech ortaklığıyla yapılan koronavirüs aşısının yılbaşından önce dağıtıma hazır olabileceği söyleniyor.

OXFORD-ASTRAZENECA AŞISININ ÜRETİMİNE DE BAŞLANIYOR

Öte yandan, küresel biyoteknoloji şirketi CSL, 3. aşama deneyler tamamlanmadan Melbourne’de Oxford-AstraZeneca aşısının üretimine başlayacaklarını açıkladı.

Şirketin Bilim bölümünün başkanı Dr. Andrew Nash, ABC News’e yaptığı açıklamada, klinik deneylerin umdukları olumlu sonucu vermesi halinde son aşama onayını almadan önce aşının kısa süre içinde halkın kullanımına hazır olacağını söyledi. Aşının 3. aşama deneylerinin bu yıl sonunda sona ermesi bekleniyordu.