GenelGündemSağlık

Koronavirüs aşısında korkutan gelişme!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sonuca en yakın görünen aşılardan birinin deneylerinden kötü haber geldi.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyayı etkilemeye devam ederken tedavi arayışları da zamana karşı devam ediyor. Aşıyı bulmaya en yakın görünen çalışmalardan biri olan Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın çalışmalarına ara verildiği duyuruldu.

DENEK FENALAŞTI

Koronavirüs aşısı çalışmalarında son aşamaya gelen ve gönüllü denekler üzerinde test çalışmalarını başlattığını duyuran AstraZeneca’dan kötü haber geldi. Firma, gönüllü deneklerden birinde görülen ve nedeni henüz anlaşılamayan bir rahatsızlık olduğu gerekçesi ile çalışmalara ara verdiğini duyurdu.

Koronavirüs aşısına en yakın çalışmalardan biri olarak kabul edilen çalışmanın yetkilileri ise durumu standart bir prosedür olarak tanımlayarak; “Güvenlik verilerini gözden geçirmek için çalışmalara ara verilmiştir” şekinde açıklama yaptı.

176 ÇALIŞMA ARASINDA EN YAKINLARINDAN BİRİYDİ

Koronavirüs aşısını bulma konusunda ise tüm dünyada çalışmalar devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre bu amaç uğruna çalışan 176 farklı çalışma mevcut. Bu çalışmalar arasında bilinen 33 tanesi ise insanlı deneylere başlandı. Dokuz çalışma ise henüz test aşamasında.