Gündem

Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme!

Rusya'da  geçtiğimiz haftalarda gönüllüler üzerinde denenmeye başlanan koronavirüs aşısı ile ilgili umut veren gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre "Aşı denemeleri yapılan kişilerin durumları iyi. Ciddi bir durumla karşılaşmadık." ifadelerinde bulunuldu.

Rusya’da geçtiğimiz hafta başlatılan aşı çalışmaları ile ilgili umut veren açıklama geldi. Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen klinik çalışmalarında, aşı denemelerinin yapıldığı kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Klinik deneylerde araştırmacı olarak görev yapan ve koronavirüs tedavisi için kurulan ekibin başkanlığını yapan Svetlana Volchikhina, “İlk gönüllü grubun aşı denemeleri üzerinden iki hafta gibi bir süre geçti. Aşı denemeleri yapılan kişilerin durumları iyi. Ciddi bir durumla karşılaşmadık. Doktorlar gönüllülerin sağlık durumunu her gün takip ediyor. Ateşleri, kan basınçları ölçülüyor ve gerekli testler yapılıyor. İkinci gönüllü grubu da aynı şekilde” ifadelerini kullandı. Koronavirüs aşısı için gönüllü olan kişilerin, Burdenko Askeri Hastanesi’nde uzmanlar tarafından sürekli kontrol altında ve karantinada oldukları belirtildi.