BilimGündemSağlık

Koronavirüs aşısı için tarih verdiler!

Dünyanın öne gelen ilaç firmalarından Pfizer, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısında son aşamaya geldiklerini ifade ederek, yıl sonuna kalmadan koronavirüs aşısını piyasa süreceklerini açıkladı.

ABD’li ilaç firması Pfizer’den umutlu haber geldi. şirketin CEO’su Bourla, son aşamaya gelen koronavirüs aşısı ile ilgili ekim ayı sonuna kadar aşının etkili olup olmadığının tespit edeklerini söyledi. Amerikan basınına açıklamalarda bulunan Bourla, beklenen sonuçlar alınırsa yıl sonundan önce aşının piyasaya sürülebileceğini belirtti. Bourla, aşının onayı ve dağıtımı için hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

DENEK SAYISI ARTACAK

Bourla, üçüncü ve son aşamasına gelinen aşının 18 ila 85 yaş grubu arasında 30 bin gönüllü üzerinde denenmeye başlandığını aktardı. CEO, deneklerin sayısını 44 bine çıkarmayı düşündüklerini aktararak da potansiyel koronavirüs aşısını 16 yaş grubu ile kronik hastalığı bulunanlar üzerinde de deneyeceklerini kaydetti. Bourla, aşının üretimine de başladıklarını ve başarılı olduğunun kanıtlanması durumunda yüz binlerce doz aşının dağıtıma hazır olacağını sözlerine ekledi.