GenelGündem

Koronavirüs aşısı için potansiyel fiyat belirlendi!

Fransız ilaç firması Sanofi, koronavirüs salgınına karşı geliştirdikleri aşının potansiyel piyasa fiyatı hakkında bilgi verdi.

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken dünyanın pek çok yerinde ilaç firmaları da hastalığın önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Koronavirüs hastalığı için aşı geliştirme çalışmaları olan firmalardan biri olan Fransız ilaç firması Sanofi’nin başkanı Olivier Bogillot da geliştirdikleri aşı ve potansiyel piyasa fiyatı hakkında bilgi verdi.

France Inter radyosunda açıklamalarda bulunan Bogillot, “Fiyatlar tam olarak henüz belirlenmedi. Önümüzdeki aylarda üretim maliyetlerini değerlendireceğiz. Amacımız fiyatı 10 euroyu geçmeyen bir aşı geliştirmek” dedi.

TEK DOZ 2,5 EURO

Dünyanın ileri gelen firmaları ve devlet kurumları koronavirüs salgınının önüne geçmek için zamanla yarışıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından en umut verici aşı çalışmalarından biri olan AstraZeneca’nın satışı için Bogillot; “Bizim için fiyat farkı, araştırmacılarımızı kendi araştırma merkezlerimizde yapmamızdan kaynaklanıyor. AstraZeneca ise, üretiminin bir kısmını dışarıdan karşılıyor” ifadelerini kullandı. Firma, dünya çapında 2,1 milyar doz üretilmesi hedeflenen aşının Avrupa için tek doz fiyatının ise 2,5 Euro olmasını planlıyor.

KORONAVİRÜS İÇİN MİLYARLARCA AŞIYA İHTİYAÇ VAR

Bogillot, aşıyı belki ilk piyasaya sürecek firmanın kendileri olmayacağını bildiklerini belirterek; “Dünyada Milyonlarca, hatta milyarlarca insanı aşılamak zorunda kalacağımızı biliyorsunuz, bu yüzden çok sayıda aşı tedarikçisine ihtiyacımız olacak. Rakip laboratuvarların bizden önce aşı geliştirmesi sorun değil, biz hemen sonra aşıyı piyasaya süreceğiz ve yüz milyonlarca dozu da tedarik edeceğiz” ifadelerini kullandı.