Gündem

Korkutan Açıklama Yapıldı: Şiddetli Deprem Geliyor, Eli Kulağında

Türkiye’nin deprem uzmanlarından Prof. Naci Görür beklenen Marmara depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Naci Görür açıklamalarında beklenen depremin elinin kulağında olduğunu ve çok korktuğunu belirtti.

Dünyanın En Etkil Bilim İnsanları Listesinde yer alan, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür beklenen Marmara depremi hakkında çok önemli açıklamalarda bulunarak korkuttu. Naci Görür Sözcü’ye yaptığı açıklamalarında hazırlıklı olmadığımızı insanları eğitemediğimizi ve bunların ürkünç olduğunu vurguladı. Ayrıca Görür Marmara depreminin ‘geliyorum’ diye bağırdığını belirtti.

“ÇÖMELDİK”

Naci Görür konu hakkındaki açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“99 depremlerini yaşarken Etiler’de İTÜ lojmanındaydım. Deprem olduğunda uyandık. Çocuklarım küçük daha. Tabi korktular, bağırdılar. İlk yaptığım onları alıp evde hayat boşluğu olarak belirlediğim masanın kenarına götürmek oldu, çömeldik. İçinde bulunduğun binaya güvenmiyorsan ve bir de sevdiklerin varsa korkmamak mümkün değil, nihayetinde insansın. Herkes gibi ben de korkuyorum.

“GELİYORUM DİYE BAĞIRIYOR”

California’da yer bilimci arkadaşlarımız vardı. Bir arkadaşımızın hanımı sohbet esnasında “Deprem olduğu zaman korkmuyoruz. Biliyorum ki evden sağ çıkacağım, çocuklarım okuldan sağ gelecek” dedi. Bu güven duygusu çok önemli. Düşünün 7 büyüklüğünde depremler oluyor orada bir kişi tesadüfen yaşamını yitiriyor veya yitirmiyor. E biz 100 binleri konuşuyoruz. Hazırlıklı olmamışız. İnsanlarımızı eğitmemişiz. İşte bunlar insanı ürkütüyor. Marmara Depremi “Geliyorum” diye bağırıyor.”