Dünya

Korkunç iddia: Gazze’de mezarlıklardan cesetleri çalıyorlar

Gazze’de, Filistin Hükümeti’nin verdiği bilgilere göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana yürüttüğü saldırılar sonucu yaklaşık 17 bin çocuğun ebeveynlerinden biri ya da her ikisini kaybetmesi nedeniyle ailesinden yoksun şekilde yaşadığı açıklandı.

Gazze’nin orta kesimindeki Şuheda el-Aksa Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında, Gazze’de yaşanan dramatik durumlar ve kayıplar hakkında bilgi verildi. Hükümet yetkilileri, saldırılar nedeniyle 12 bin 150 çocuğun, 8 bin 300 kadının, 340 sağlık personelinin, 46 sivil savunma personelinin ve 123 gazetecinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Ayrıca, 7 bin kişinin hala enkaz altında olduğu belirtildi.

300’den fazla ceset çaldılar

İsrail’i, 13 mezarlıktan 300’den fazla cesedi çalmakla suçlayan yetkililer, bu eylemlerin insani olmadığını vurguladılar. Öte yandan, Kuzey Gazze’de gıda ve hayvan yemi stoğunun tükenmesiyle birlikte kıtlık endişeleri artarken, yerinden edilmiş Filistinlilerin yiyecek, su ve ilaç bulma konusunda zorluklar yaşadığı belirtildi. Yerinden edilmiş kişiler arasında bulaşıcı hastalıkların yayılma riskinin yüksek olduğu da ifade edildi.