EkonomiGündemKamu

Konut ve gıda için emin adımlar atılıyor! Ekonomide yeni yol harikası çizildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve hayata geçirmek konusunda son derece kararlı olduğu yeni ekonomi programının yol haritası, neler yapılacağının detayları üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde yeni modele uygun yapısal reformlar gündeme gelirken asıl önceliğin gıda ve konut olduğu aşikar, dolayısıyla da kiraların düşürülmesinde etkisi olacağı ön görülüyor. Vatandaşa tasarruflarını döviz yerine yatırım adına yönlendirebileceği alternatif modeller geliştirilecek. Tüm bu kararların sorunsuz bir şekilde yürürlüğe girmesi adına çalışılıyor. Recep Tayyip Erdoğan planların gerçekleşmesi adına net bir şekilde konuşurken yol haritasının ortaya çıkmaya başladığını da vurguladı. Bu yol haritası kapsamında ne gibi planlar var? Yol haritası ne yönde? İşte tüm detaylar…

ATM'lerden para çekme limiti ne kadar? Ziraat – Halkbank – İş Bankası- Garanti para çekme limiti! - Takvim

Neler hedefleniyor?

Hedef faiz dışı unsurlarla Türk ekonomisinin cazibesinin yükseltilmesi.Yatırımlar ile ihracat ve buna bağlı olarak da istihdamın kalıcı şekilde arttırılması.

Yapısal reformlar neler olacak?

Hukuki ve ekonomik alandaki yapısal reformlar ile yeni politika desteklenecek. Tüm bunlar hayata geçirildiğinde piyasalardaki rekabet artacak, cari açık düşecek, fiyatlar ve kurlar da rasyonel bir noktaya gelecek.

Finans sektörü ve para ile ilgili son haberler

Faiz indirimlerine devam edilecek

Düşük faiz politikası kalıcı olacak. Aralık ayında da faiz indirimi bekleniyor. Ancak 2022 ile birlikte indirim için piyasaların durumuna bakılacak.