Konak Belediyesi bünyesindeki Ziya-Zişan-Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi, üyelerine sunduğu fiziksel ve zihinsel destekle fark yaratmaya devam ediyor. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen 60 yaş üstü ilçe sakinleri, merkezde düzenlenen Yoga Kursu ile öz farkındalık kazanırken sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.
BAYETAV İş Birliğiyle Yoga
Belediye ile Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV) arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilen dersler, gönüllü Yoga ve Nefes Eğitmeni Süheyla Polat tarafından veriliyor. Pazartesi ve Çarşamba günleri düzenlenen bu özel programda katılımcılar; yoga teknikleri, doğru nefes alma yöntemleri ve meditasyonla ruhlarını dinlendiriyor.
Yoga Dersleri Nasıl İlerliyor?
Eğitimler, ileri yaş grubunun fiziksel kapasitesine uygun olarak titizlikle planlanıyor. Ders süreci şu şekilde işliyor: İlk aşamada nefes teknikleri üzerine çalışılarak ciğer kapasitesi ve sakinleşme sağlanıyor. Vücudu zorlamayan, esnekliği artıran ve eklem ağrılarına iyi gelen yoga pozları uygulanıyor. Ders, zihinsel dinginliğin hedeflendiği toplu meditasyon seansıyla son buluyor.





