Gündem

Kolonya ve dezenfektan için flaş karar! 15 gün sonra uygulanacak

31 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yer alan karara göre; kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen dökme etil alkolde gümrük vergisi yeniden düzenlendi. Daha önce sıfır olarak düzenlenen gümrük vergisinin yüzde 10 olarak uygulanmasına karar verildi.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle kolonya ve dezenfektana vatandaşların talebi arttı. Artan talep ihtiyacının karşılanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen dökme etil alkolde gümrük vergisi sıfırlanmıştı. Ancak 31 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de kolonya ve dezenfektan üretimini ilgilendiren yeni bir karar yayımlandı.

15 gün sonra uygulanacak

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere dökme etil alkol ithalatında nihai kullanım kapsamında gümrük vergisi, yerli biyoetanol üreticisinin korunması amacıyla daha önce olduğu gibi yüzde 10 olarak uygulanacak. Yüzde 10 vergi kararı 15 gün sonra uygulanmaya konulacak.