İzmir Haberleri

Kokoreççi dükkanı fizik tedavi merkezi oldu!

İzmirli 9 yaşındaki Barış Ersan, doğum sırasında oksijensiz kalınca serebral palsi (Beyin felçi) hastası olarak dünyaya geldi. Hastalığı nedeniyle bay ve gövde koordinasyonunu sağlayamayan Barış’ın imdadına dedesi Kadir Ersan yetişti. Fizik tedavi merkezlerindeki aletleri inceledikten sonra benzerlerini tasarlayan dede Kadir Ersan,torununu iyileştirebilmek için işlettiği kokoreççi dükanının bir kısmını fizik tedavi merkezine çevirdi. Dede Ersan, torunu için tasarladığı paralel yürüyüş barı, koşu bandı ve oyun alanları kurdu. Barış, dedesinin kendi için fizik tedavi merkezine çevirdiği dükkanda günde en az 5 saat çalışmaya başladı. Dedesi sayesinde küçük Barış, fizik tedavi sürecine olumlu yanıt verdi ve tek tek hareket ve duruş bozukluklarını yenmeye başladı.

ATIL ALETLERE TALİBİZ’
Torununu sürekli gözünün önünde tutmak için fizik tedaviyi onun ayağına getirdiğini anlatan Ersan, “Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları doğrultusunda verilen fizik tedavi, haftada 2 saattir. Aylık 8 saate tekabül eder. Oysa bu çocukların günde en az 5 saat çalışmaları gerekiyor. Biz bu boşluğu doldurmak için burayı hazırladık. Silindirlerin üzerine oturarak denge sağlamasını hedefliyoruz. Otomobil direksiyonu sayesinde kol kaslarını güçlendiriyor. Koşu bandımızın üzerinde dik duruş yeleği var. Masaj aletimiz var. Kendi tasarladığımız bacaklarını açma germe aletimiz var. Burayı aynı zamanda oyun alanı gibi kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. Barış’ın fizik tedaviye sürekli devam edebilmesi için yaklaşık 20 bin lira harcadığını anlatan Ersan, hediye gelen iki koşu bandı dışında inşaat malzemelerini dahi kendisinin üstlendiğini kaydetti. Fizik tedavi ihtiyacı olan herkesi davet ettiklerini belirten Ersan, “fiziksel engeli olan diğer çocuklar da burayı ücretsiz olarak kullanabilir. Önüne de ‘Barış Ersan Fizik Tedavi Çalışma Evi’ diye tabela koyduk. Kapımız herkese açık. Bize bir ücret ödemeleri gerekmiyor. Sosyal medyada yayınladık. Turgutlu’dan, Kemalpaşa’dan gelen çocuklar var. Hem Barış’a arkadaş oluyorlar, hem de onların sağlığına katkı vermiş oluyoruz” dedi.

OKUMAYI BÖYLE ÖĞRENDİ
Barış için hazırlanan fizik tedavi aletleri arasında sadece ayak kaslarının yanında başka kaslarını da geliştirebileceği bir aletin de olduğunu belirten Ersan, “Bunun patentini de alacağız. Barış 1,5 yılda çok ilerledi. 7 yaşında konuşmaya başladıktan sonra okumayı öğrendi” diye konuştu. Dedesinin tüm çabalarına ve gayretine karşılık Küçük Barış iyileştirme gösterdi. Ersan dedenin torunu için yaptığı duyanları duygulandırdı.

Bir yanıt yazın