Yaşam

Kocaeli’de bir garip sincap: Çay içiyor, cips yiyor…

Kocaeli’nin Başiskele’ye bağlı Yuvacık mevkiinde bulunan işletme sahipleri Enes ve Minel Kılıç çifti, ağaç kovuğunda bir yavru sincap gördü.

Yabani sincap, ailenin kendisini ormana bırakmasına karşın geri döndü. Bir an olsun ayrılmayan sincabı, Enes ve Minel çifti besleme kararı aldı.

İkiliyi ebeveyni gibi gören 1 aylık yavru sincap Alvin, sahiplerine oldukça bağlı bir şekilde şapkalarında ve ceplerinde uyuyor.

En çok sevdiği yiyecekler cips ve çikolata

Boğazına düşkünlüğüyle dikkat çeken Alvin’in favori lezzetleri ise patates cipsi ve çikolata.

Ağaç kovuğunda sincabı bulmasının ardından annesini bulamadıkları için beslemeye karar veren Enes Kılıç, veterinere götürdüklerini ve sağlığında da bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Kılıç, “Yaklaşık 3 hafta önce burada ormanda bulduk. Bir ağaç kovuğundaydı. Annesi yanında olmadığından biz de alıp beslemeye karar verdik. Önce bir veterinere götürdük. İlk zamanlar süt ve şırıngayla besledik. Ardından fındık, fıstık gibi yiyeceklere geçtik. Sahiplendik. Doğada tek başına, kovukta yaşamaya çalışıyordu. Biz de alıp ona bir aile olmak istedik” şeklinde konuştu.

“Cips ve çikolataya bayılıyor”

Sincabın beslenme şeklinden ve doğaya dönmek yerine kendileriyle kalmayı tercih ettiğinden bahseden Kılıç, “Genel olarak çerezle besleniyor ama ağırlıklı olarak Antep fıstığını çok seviyor. Çok zorda kalmadıkça ceviz ve badem yemiyor. Bunun dışında çikolata ve cipse bayılıyor. Çikolata ve cipsi ödüllendirmek için ara ara veriyoruz. Ara sıra da çay içiyor. Her zaman evde durmuyor. Genelde güzel havalarda işletmemize getiriyoruz. Hatta birkaç defa burada doğaya salmayı da denedik. Onu saldık ama çimlerde biraz koşturduktan sonra bize geri döndüğünü gördük. O da bize alıştı. Herhalde o da doğaya dönmek istemiyor ama biraz daha büyüyünce tekrardan deneyeceğiz. Kendi tercihine bırakacağız” şeklinde konuştu.