GündemManşet

KKTC’de ‘Kapalı Maraş’ krizi! Hükümet çöktü!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) koalisyon ortağı Halkın Partisi, hükümetten çekilme kararı aldı. Ulusal Birlik Partisi (UBP) de yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için KKTC'de hükümet çöktü!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) hükümet çöktü. Halkın Partisi, 22 Mayıs 2019’da kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Halkın Partisi (HP) koalisyon hükümetinden çekildiğini duyurdu.

KKTC’de Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın başında olduğu hükümet ortağı Halkın Partisi’nin (HP) koalisyondan çekilme kararı almasıyla hükümet düştü.

KAPALI MARAŞ KRİZİ!

Özersay, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ersin Tatar’ın yaptığı “Maraş açıldı” açıklamasını eleştirerek “Maraş’ın açılması projesi bu değildir” demişti.

Tatar, bugün Erdoğan’la düzenlediği basın toplantısında 46 yıldır kapalı olan ‘Hayalet Şehir‘ Kapalı Maraş’ın perşembe günü halkın kullanımına açılacağını söylemişti.

PAZAR GÜNÜ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VAR!

KKTC Cumhuriyeti Meclisi’nde toplam 6 parti yer alırken, UBP 21, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 12, HP 9, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti (DP) 3 ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 2 milletvekili ile temsil ediliyor. KKTC’de 50 sandalyeden oluşan Cumhuriyet Meclisinde hükümetin kurulabilmesi için 26 milletvekilinin desteği gerekiyor.

KKTC’de pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.

BM DE UYARDI!

Birleşmiş Milletler (BM) de Kapalı Maraş’ın açılması hakkında “Ada’da gerginliği artıracak, diyalog ve müzakerelerin başarılı olmasına gölge düşürecek tek taraflı eylemlerden kaçınılması” çağrısı yapmıştı.