Gündem

Kısıtlamalar geri gelecek mi? Kabine yarın yeniden toplanıyor!

Türkiye’de corona virüsü salgınına karşı aşılama çalışmaları hız kazanırken, birçok kısıtlamada kaldırıldı. Ancak delta varyantı birçok vatandaşta endişe yaratıyor. Bu nedenle kısıtlamaların geri geliş gelmeyeceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeniden toplanacak. İşte toplantıda konuşulacak olan konular…

Pandemi ile mücadele devam ediyor. Bu kapsamda yarın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir kez daha toplanacak. Yapılacak olan toplantıda, 3. doz aşılama ve ülke genelinde aşı programında gelinen nokta masaya yatırılacak. Ayrıca yerli aşı çalışmaları da değerlendirilecek.

Terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar

Öte yandan toplantıda sadece virüs konuşulmayacak. Güvenlik ve dış politikaya ilişkin konular ile yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların ele alınması bekleniyor.

Bayram tatilinin süresi

Toplantıda konuşulan bir diğer konu ise bayram tatilinin süresi olacak. Bu sene arefe günü ile birlikte 4,5 gün olan bayram tatilinin uzayıp uzamayacağı konusunda kararı varılması bekleniyor. Bayram tatili ile beraber turizm sezonuna ilişkin beklentiler ile bu kapsamda alınan tedbirlerinde konuşulacağı düşünülüyor.