Gündem

Kış lastiği fiyatında düşüş yaşandı! Şimdi almanın tam zamanı!

Bu sene kışın geçtiğimiz senelere göre daha sıcak geçmesi nedeniyle kış lastiği satışlarında da düşüş yaşandı. Kırıkkale’de sanayi sitesinde kış lastiği satışı yapan Özgür Kapucu “Lastik fiyatları diğer ürünlere bakarak zam falan yemedi. Her ürüne müthiş derecede zam geldi. otomotiv sektöründe ama lastik sektöründe zam söz konusu değil. Bir de şu anda imalattan satış olduğu için yazlık lastiklerden daha ucuz kış lastikleri. Kış lastik alacaklar için tam bir fırsat zamanı” dedi.

Lastik takmak zorunlu

1 Aralık öncesi işlerinin yoğun olduğunu belirten Kapucu ,Valiliğin emriyle ticari ve normal araçların kış lastik taktımak zorunda olduğunu ama buna uyulmadığını belitti. Özgür Kapucu bu sene kar yağışı olmamasının satışları durdurduğunu belirterek “Kar yağmadığı için işimiz durdu ama sezonu güzel atlattık çok şükür. İnsanların uzak yere gitmesi gerekiyor.Aniden bir işi çıkıyor; düğünü, bayramı, cenazesi derken böyle konularda taktırmak isteyenler için stoklarımızda her zaman lastiklerimiz mevcut.” İfadesinde bulundu.

4 mevsim lastik, kış lastiğinin satışını düşürdü

Kış lastik satışlarının düşmesini yalnız hava koşullarına bağlı olmadığını belirten Kapucu ‘4 mevsim lastik’ türünün de etkilediğini söyledi. Kapucu yaptığı açıklama da bazı sürücülerin kış lastiği yerine 4 mevsim lastik tercih ettiğini söyledi.4 mevsim lastiğin kış lastiğinin yerini tutamayacağını vurgulayan satıcı Özgür Kapucu “Kışın yol tutuşu açısından kış lastiğini tavsiye ediyoruz. Frene bastığınızda gizli buzlanmada, viraj tutuşunda kış lastiğinin çok büyük bir önemi var. Yazın sıcağında yazlık lastik sertleşiyor. Kış lastiğinin kışa özel bir tasarımı var. İçinde daha fazla silika maddesi olduğu için damarları 7 milimetre aşağı kadar kesik. Damarların hepsi çalışmaya geçiyor ve buzun üstünde arabayı durdurabiliyor. Gizli buzlanma da arabanın dengesini bozmuyor. O nedenle kış lastiğini kesinlikle tavsiye ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın