Gündem

Kimliklerle ilgili flaş gelişme: e-Devlet üzerinden yapılıyor!

Kimlik kartı başvuruları için ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere yeni bir karar alınmıştı. Buna göre, ağustos ayından itibaren 15 yaş altı çocukların kimlik kartı başvurularının e-Devlet üzerinden yapılıyor. Peki, yeni kimlik için gerekli belgeler nelerdir? Yeni kimlik randevusu nasıl alınır?

YENİ KİMLİK RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Yeni kimlik çıkarma işlemleri için önce randevu almamız gerekir. Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluk sebebiyle başvurular randevu ile alınıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru da bulunabilirsiniz. Telefon ile Alo 199 arayarak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternetten randevu almanın avantajı; hangi gün, hangi saatte boş randevu olup olmadığını görebilirsiniz. Kişisel durumunuza göre istediğin gün ve saate randevu oluşturabilirsiniz.

YENİ KİMLİK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Yeni kimlik kartı başvurusu yapacak vatandaşlar tarafından gerekli belgeler araştırılıyor. Yeni kimlik kartı başvuru esnasında sizden bazı evraklar istenecektir. Evrakları önceden hazırlayıp gitmeniz de fayda var. Aksi takdirde randevunuz iptal olabilir. Yeni kimlik için gerekenler listesini hazırladık. İşte yeni kimlik için gerekli belgeler:

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

Kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge

Bir adet biyometrik fotoğraf

Evrak kısmında en önemli detay biyometrik fotoğraftır. Normal vesikalık çekilip gitmeyin. Fotoğrafçıdan biyometrik olacağını söylemeniz gerekir. Aksi takdirde başvuru esnasında fotoğrafınız kabul edilmez.