Ekonomi

Kimliğini alan Ziraat Bankası’na gitsin: 100 Bin çeken vatandaş artık bu kadar ödeyecek!

Türkiye’de vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi çekme yoluna gidiyorlar. Bu nedenle kredi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Gelen son bilgilere göre ise kamu bankaları kurumsal kredi faiz oranlarında 200 baz puana kadar indirim yaptı. İşte 25 Ekim Ziraat Bankası taşıt, konut ve ihtiyaç kredi faiz oranları…

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının ardından bankalardan da haber geldi. 3 kamu bankası ortak bir indirim açıklamasında bulundu.

Ziraat, Halkbank, Vakıfbank tarafından yapılan indirim açıklamasında şu bilgiler verildi:

22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapılmıştır.

Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda % 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise % 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaktır.

Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya, müşterilerimizin ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Açıklamanın ardından Ziraat Bankası internet sayfası üzerinde bulunan kredi faiz oranları

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.59
Taşıt kredisi: 1.59
Konut kredisi: 1.37

100 Bin TL çeken ne kadar ödeyecek?

Ziraat Bankası’ndan 100 Bin konut kredisi çeken bir vatandaş aylık 1.702 TL kredi faizi ödeyecek. Söz konusu faiz yüzde 1,37 oranında uygulanacak. Kredi çekmek isteyenler en yakın Ziraat Bankası şubesine kimlikleri ile başvurabilir.