Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Sert Tepki: “AB Neden İran’la Değil De Türkiye ile Konuşalım Diyor?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Afgan mülteci sorununa sert tepki. AB yetkilileri bu sorunu niye İran’la değil de Türkiye ile konuşalım? diyor diye sordu.  Taliban’ın yönetimi ele geçirmesiyle birçok Afgan vatandaş ülkeyi terk ediyor. Günde binlerce Afgan vatandaşın ülkeyi terk ettiği düşünülüyor. Afganistan’dan Türkiye’ye kaçmaya çalışan Afgan vatandaşlar her yolu deniyor. Mülteci Afganların, özellikle İran üzerinden Türkiye’ye geçiş yaptıkları iddia ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Avrupa liderleri “Afganistan Sığınmacı sorununu Türkiye ile halletmeliyiz” demeye başladılar. AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor? Komşu değiliz, neden biz? Siz verin bu sorunun yanıtını sevgili halkım. Sizce İran böyle bir Sığınmacı Anlaşmasına ‘evet’ der mi?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ” Yeni Sığınmacılar Getirecek Hiçbir Anlaşmaya İmza Atamayacaksın Erdoğan”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2.940 km mesafe olduğunu belirterek,  “Afganistan ile Türkiye arasında Saray İktidarı ne yapıyor? Taliban’la konuşacağım diyor. Afganistan’la aramızda 2.940 km mesafe var, sığınmacı İran’dan geliyor, İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun? Bir kez daha söylüyorum, yeni sığınmacılar getirecek hiçbir anlaşmaya imza atamayacaksın Erdoğan” ifadelerini kullandı.