Ekonomi

Kılıçdaroğlu'nun dini ve milli bayramlarda ücretsiz ulaşım sözü için çalışmalar başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarıyla önceki gün Ankara’da bir araya gelmişti..

CHP Lideri birbirinden önemli açıklamalara imza atarken yerel yöneticilere kentlerinde izleyeceği yol haritaları hakkında talimatlar verdi. Kılıçdaroğlu’nun sosyal belediyecilik ve özellikle ulaşım noktasında söyledikleri dikkat çekti. Konuşulanlar 24 ilçesi ve Büyükşehir Belediyesi CHP tarafından yönetilen İzmir’de merak uyandırdı. Kılıçdaroğlu’nun net bir ifade ile “Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak” demesi sonrasında gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer’e çevrilmişti.

Ücretsiz ulaşım uygulaması 19 Mayıs’a yetişebilir

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramı’nda, belediyenin kentte otobüslerin ücretsiz kullanımı yönünde bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlandığı aktarıldı. Bürokratların konuyla ilgili çalışma yaptığı öğrenildi. Taslağın Başkan Soyer’in önüne konulacağı belirtildi. Soyer’in onay vermesi halinde uygulamanın Mayıs ayı meclis oturumunda gündeme gelmesi ve oylanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın