Gündem

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı’nın başlattığı kampanya ile ilgili konuştu!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiye'm" sloganı ile başlattığı koronavirüs ile mücadele kapsamında "Milli Dayanışma Kampanyası" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurumlar ve şahıslar tarafından yapılacak bağışların tamamı hem de geriye dönük olarak vergiden düşürülecek. Böylece, fatura yine garibana çıkacak" ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsü ile mücadele kapsamında “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” sloganı ile başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’dan yorum geldi.

“FATURA YİNE GARİBANA ÇIKACAK”
Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e kampanyayı değerlendiren Kılıçdaroğlu “Kurumlar ve şahıslar tarafından yapılacak bağışların tamamı hem de geriye dönük olarak vergiden düşürülecek. Böylece, fatura yine garibana çıkacak” dedi.

“VERGİDEN DÜŞECEK”
Kılıçdaroğlu, yardım kampanyasına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi yardımların tamamının şirketler tarafından vergi matrahından düşüldüğünü ifade ederek şunları söyledi; “Aynı şekilde kanunun 6. maddesine göre patronların şirketleri ya da kendi adlarına yaptıkları bağışlar da vergiden düşecek. Örneğin A şirketi bağışta bulundu. Şirket bunu vergiden düşecek. Şirket sahibi kendi adına yatırdıysa o da vergiden düşecek.

KAPSAMLI AÇIKLAMA YAPACAK
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın startını verdiği yardım kampanyasıyla ilgili olarak hafta içinde kapsamlı açıklamalar yapacağını da duyurdu.