Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriKamuSağlık

Kent Kart Ücretsiz Olacak!Kimler yararlanabilecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemiyle mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için tekrardan düğmeye bastı. Bu kapsamda; gerçekleştirilen meclis oturumunda sağlık çalışanlarına özel İzmirim Kart formülü geliştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı  olağan meclis toplantısı 5. bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekilli Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. İlçe belediyelerinin 2022 yılı bütçe raporlarının oylandığı mecliste gündeme gelen en önemli gündem maddesi ise sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesini öngören “Sağlıkçı Kartı” önerisi oldu. Tekrar ücretsiz mi olacak? Ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar…

İzmir dikkat: İzmirim kart kullanılmayacak!

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünya gibi Türkiye de koronavirüs salgının etkisi altında olduğunu biliyoruz. Salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan meslek grubu ise sağlık çalışanları oldu. Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanlığı kararı ile sağlık çalışanları için il ve ilçe belediyelerinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilmesinin önü açılmıştı ancak bir süre sonra uygulamaya son verilmişti. Yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı yapılan uygulama tam anlamı ile rayına  oturtturulamamıştı. Bunun sonucunda birçok vatandaş sağlık çalışanlarının kart basmamasından kaynaklı olarak HES kodu sorgulaması yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulunmuştu.

İnternetten İzmirim Kart Dolumuna Geçici Ara!

Yapılan eleştirilere karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgının hala devam ettiğini göz önünde bulundurarak sağlık çalışanları için düğmeye bastı. Meclis oturumunda Başkanlık Makamından gelen önerge ile sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için sağlık çalışanlarına özel İzmirim Kart formülü geliştirildi. Bu kapsamda; Büyükşehir Belediyesi ise İzmirim Kart bünyesinde ‘Sağlıkçı Kartı’ çıkarmak için düğmeye basma kararı aldı. Önerge ile İzmir’de çalışan tüm kamu ve özel hastane çalışanları tek sefere mahsus olmak üzere HES kodunu tanımlayabileceği ‘Sağlıkçı Kartı’nı 10 TL+KDV karşılığında çıkarabilecek. Sağlıkçıların kartlarını kaybetmesi veya kartın kırılması durumda 20 TL+KDV bedelini ödeyerek yeni kart sahibi olabilecekler.

Yapılacak bu yenilikle birlikte sağlık çalışanlarının HES kodu tanımlanmış İzmirim Kart ile  İZBAN,Metro,Tramvay,ESHOT,Vapur gibi tüm toplu taşımalarda ücretsiz yolculuk yapmasına tekrardan imkan sağlanması hedefleniyor.