Gündem

Kendisini “MİT’çi” olarak tanıtan şüpheli, adliye ortasında suçüstü gözaltına alındı

İstanbul’da, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli olarak tanıtan ve soruşturma dosyalarını kapatacağını söylediği Yusuf A.’dan farklı zamanlarda toplamda 380 bin TL aldığı iddia edilen sahte MİT’çi Kaan K., Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda suçüstü yakalandı. Şüphelinin parayı almak üzere geldiği sırada adliyede suçüstü yakalandığı ve gözaltına alındığı anlar da güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Gözaltına alınan şüpheli, mahkemece tutuklandı.

Kendisini “MİT Personeli” Olarak Tanıttı

İstanbul’da yaşanan olay 3 Şubat günü saat 13.05 sularında, İstanbul Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda meydana geldi. Şikayetçi olan Yusuf A., telefonla adliye polisi aradı ve “dava dosyalarını kapatma taahhüdü veren” bir kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Şikayetçi Yusuf A. polise, Kaan K. isimli şahsın kendisini MİT personeli olarak tanıttığını ve kendisine Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’ın imzasının olduğu evraklar gösterdiğini dile getirdi. Yusuf A. bu şahıs ile adliyede buluşmak üzere olduklarını ve kendisinin, daha önce bir miktar para verdiğini ve bu görüşmede de para vereceğini ifade etti. İhbar sonrası Adalet Sarayı Polis Merkezi Amirliği, durumu nöbetçi İstanbul Cumhuriyet Savcısına bildirdi.

Adliyede Buluşup Dışarı Çıktılar

Savcılık talimatı ile polis, şüpheliyi suçüstü yakalamak üzere harekete geçti. Şikayetçi Yusuf A.’nın elindeki, Kaan K.’ye verilecek olan paraların fotoğrafları çekildi ve polis Yusuf A.’yı daha sonra Kaan K. ile buluşması için takibe almaya başladı. Daha sonra şikayetçi Yusuf A., saat 14.00 sularında şüpheli Kaan K. ile adliyenin C blok atrium alanında buluştu. Yanında biri olan Kaan K.’ye yaklaşan Yusuf A. ile şüpheli daha sonra konuşmaya başladı. Daha sonra üç kişi, adliyeden çıkıp Çağlayan Meydanı’na doğru yürümeye başladı.

Savcılık Görüntüleri ve Bulguları İnceledi

Kaan K.’nin, yürürken telefonda bir kişi ile “Başsavcım… Belgeleri incelettim daha kaç kez inceleteceğim?” diyerek konuştuğu tespit edildi. Ardından polis ekipleri, Kaan K.’yi gözaltına aldı ve yaşananlar güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Kaan K.’nin üzerinden çıkan 2 cep telefonuna ve üzerinde “MİT” yazan bir evrak ile adliyede çöp kutusuna attığı boş pembe bir klasöre el koyuldu. Gözaltına alınan Kaan K. dolandırıcılık suçlamalarını reddetti ve 6 ay MİT bünyesinde haber elemanlığı yaptığını öne sürdü. Savcılık buluşma görüntülerini ve elde edilen delilleri inceledikten sonra Kaan K.’yi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Kaan K. hakkında “Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık” suçundan soruşturma yürütülüyor.