Gündem

Kendini hasta hisseden herkesi ilgilendiriyor: Artık doktora gitmeden e-Devlet’e girmeniz gerekiyor!

Türkiye’de kendini hasta hisseden herkesi ilgilendiriyor. Bazı semptomlara sahip olan vatandaşlar neyi olduğunu öğrenmek istiyor. Bunun için sağlık ocağı ve hastanelerden randevular alınıyor. Ancak çoğu vatandaş yanlış bölüme randevu alıyor. Sağlık Bakanlığı’nın “Neyim Var?” uygulaması ile ise hastaların gitmesi gereken poliklinik bildiriliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen yapay zeka destekli “Neyim Var?” uygulaması sayesinde vatandaşlar şikayetlerine uygun bölümü başkasına sormadan öğrenebiliyorlar. Bunun için yapılması gereken ise e-Devlet Sistemi’ne giriş yapmak. Sisteme giriş yapan vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/neyim-var-uygulamasi-6007 sayfası üzerinden şikayetlerini belirterek kendilerine konulan tanıya göre uygun polikliniklere gidebilirler.

Hizmet açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bu hizmet ile vatandaşlar hastalığına ilişkin şikayetini uygulamaya girerek ve yapay zeka destekli sistem tarafından sorulara cevap vererek konulan tanıya göre en uygun polikliniklere MHRS üzerinden yönlendirilerek randevu alabileceklerdir.