Ekonomi

Kendi işine sahip olmak isteyen kadınlara, kamu kurumlarından 275 bin TL’lik faizsiz kredi desteği! Kadın girişimci desteği 2022

Yeni dönemde gelişen ekonomik şartlar çerçevesinde başka birinden talimat almadan, kendi hayatı adına kendi karar verebilmek isteyen kadın girişimcilere, KOSGEB ve Halkbank’tan müjdeli haber geldi. İki kamu kurumu el ele vererek, 2022 yılında geliştirmiş oldukları kadın girişimci projesine başvuru yapacak olan vatandaşlara 100 bin TL’lik ve 275 bin TL’lik nakit desteğinde bulunacağını bildirdi.

Kadın Girişimcilere 100 Bin TL Destek!

Ülke içinde faaliyet gösteren iş kolları içerisinde kadınlarında varlıklarını sürdürebilmelerini desteklemek isteyen KOSGEB ve Halkbank, iş birliği yaparak kadın girişimci destek paketi geliştirdiklerini açıkladılar.

Kamu kurumlarının iş birliğinden doğan destek paketine göre 30 yaşını doldurmamış olan tüm kadın girişimcilere, 100 bin TL’ye kadar faizsiz, girişimcilik kredisi hizmeti sunulacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Kadın Girişimcilere 275 Bin TL Destek!

KOSGEB ve Halkbank tarafından geliştirilmiş olan ikinci destek paketinin üst limiti 275 bin TL olarak belirlendi. Kamu kurumlarının iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan bu destek paketi için de faiz oranı uygulanmayacağı bilgisi verildi.

Söz konusu destekten yararlanılabilmesi için 1 yıldır ustalık belgesine sahip olmak ve belgenin ait olduğu meslek grubuna ilişkin 1 yıldır faaliyet gösteren bir işletme sahibi olmak şartı getirildi.

Kadın Girişimcilere Ek Destek!

Yeni dönemde kadın girişimciler için iki ayrı kredi destek paketi geliştirmiş olan KOSGEB ve Halkbank, projelerine ek olarak bir hizmet daha geliştirmiş olduklarını duyurdu. Buna göre ilgili hizmetlerin birinden yararlanmış olan kadın girişimcilere, Halkbank tarafından 5 bin TL limitli kredi mevduat hesabı ve 5 bin TL limitli ticari kredi kartı hizmeti sunulacağı bilgisi verildi.