EkonomiGündemPolitika

Kemal Kılıçdaroğlu Flaş Açıklamalarda Bulundu! Zam Fırtınası Kapıda

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda pazar ve market zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni bir zam fırtınasının kapıda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, halka seslendi.

Yeni Zam Fırtınası Kapıda

“Sorunlara karşı nasıl önlem alacağımızı bilmeniz çok önemli. Öncelikle en acil konumuz kara kış. Kara dememizin nedeni yaşanacaklardır. Pazar market fiyatları zaten korkunç seviyede ve maalesef yeni bir zam fırtınası kapımızda. Bu haksız, hukuksuz, adaletsiz fiyat artışları mutfaklarımızın tadını milletimizin huzurunu kaçıracak. Peki Erdoğan ne yapıyor? Bize ABD, Almanya ve İngiltere’nin nasıl bir sefalete düştüğünü anlatıyor. Niye bunu anlatıyor? Çünkü Erdoğan, kara kışta bu millete yaşatacağı sefalete algısal zemin hazırlamak istiyor. Çünkü sunabildiği tek çözüm bu” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Derhal Kara Kış Fonu Kur”

“Şimdi size bir bilgi daha vereyim. Görünen o ki Erdoğan iktidarı beceriksizliğinden dolayı bu kış ülkeye enerji kesintileri de yaşatacak. Size bu hikayeleri sürekli anlatmasının bir nedeni de bu. İşte bunun yolunu yapmaya çalışıyor. Erdoğan’a önerim; halkımın acı çekmesini istemiyorum. Fakir, fukaranın bu kara kışta sıkıntı çekmesini istemiyorum. Derhal yeni kara kış fonu kur. Bu fona en büyük katkıyı katkıyı beşli çeten yapsın. Onların sildiğin vergileri al. Ayrıca vergi cennetlerinden gelen milyar dolarlardan hiç vergi almıyorsun. Gel hemen bir kararnameyle halkın hayrına bu kanunu işlet. Yüzde 30 vergi al. Çetelerin yararına kararname çıkarmaya çok mahirsin bir kere de halk için göreyim bu maharetini. Çöpten kağıt toplayanlardan vergi almaya çalışıyorsun. Ama vergi cennetlerinde milyon dolarları olanlardan 5 kuruş bile vergi almıyorsun. En son önerim de 13 uçağından 12’sini hemen sat ve gelirini kara kış fonuna yatır. Yani özetle senin şaşaalı hayatına harcanan paraları acilen insanlarımızın enerji faturalarını ödemelerine yönlendir. Çözüm işte bu” ifadelerini kullandı.