KAZED ’lilerin Sertifika Sevinci 

Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED) öğrencileri, "Biz Bunu Yaparız" projesi kapsamında sabun yapım kursunu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Törende, kursiyerlerin yanı sıra annelere de sabun üretimi uygulamalı olarak tanıtıldı ve üretim faaliyetlerinin sürdürülebilirliği vurgulandı. 

Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED) öğrencileri “Biz Bunu Yaparız” projelerinin sertifikasını aldılar KAZED Eğitim Modülü takip edilerek İŞKUR ve Halk Eğitim ortaklığı ile hafif düzeyde zihinsel engellilere yönelik düzenlediği olan kursa katılan öğrencilere sertifikaları törenle verildi. Karşıyaka Devlet Demiryolları lokalinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Müftüsü İsa Gürler KAZED Onursal Başkanı ve iş İnsanı Osman Avcı, KAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu, dernek üyeleri, kursiyer öğrenci ve aileleri katıldı. 

Öğrencilerin sertifikalarını Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Müftüsü İsa Gürler KAZED Onursal Başkanı ve iş İnsanı Osman Avcı, KAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu ve davetliler tarafından verildi. KAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu çalışmaları Yaşar Avcı Eğitim Atölyesinde sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi. “İŞKUR ve Halk Eğitim ortaklığı ile hafif düzeyde zihinsel engellilere yönelik altı ay süren kursumuzda çocuklarımız sabun yapmayı öğrendiler. Kurs süresince 40 kilo kadar rengarenk sabun Kes-Erit-Dök tekniği kullanılarak çeşitli şekil ve kokularla sabun üretimi gerçekleştirildi. İŞKUR tarafından hibe edilen malzemeler ile üretilen ürünler gençler özel günlerde etraflarına hediye ettiler. 

Annelere de sabun üretme uygulamaları anlatıldı 

Sertifika töreninde usta öğretici tarafından bir demo ile annelere de üretimi uygulama ile tanıtıldı. Annelerin çocuklarını destekleyip günümüzde çok yaygın olan kermes pazarlarına satılacak ürün çıkarmalarını desteklemelerini sağlayacak ve çift yönlü kazanım ve sürdürülebilir bir üretim olmasını destekleyeceğiz.” 

Exit mobile version