Gündem

Kaz dağları doğa katliamı için bir tepki de Ahmet Davutoğlu’ndan geldi!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kaz Dağlarında yaşanan doğa katliamına karşı sessizliğini bozdu. Davutoğlu son günlerde, kuracağı iddia edilen yeni partisi ile gündemde kalmayı başarırken, bugün Kaz dağlarında altın madeni arama çalışmaları ile ilgili ilk kez tepkisini ortaya koydu.

Kaz dağlarında Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesine tepkiler devam ederken bir tepki de Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağının olduğu bölgede binlerce ağaç kesilmişti. Bölgede yapılan doğa katliamına tepki gösteren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu basına açıklamalarda bulundu.

SİYASETTEN ÖTE BİR İNSANLIK MESELESİ

Kaz dağlarında yapılan çevre katliamının siyasetten öte bir insanlık meselesi olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, “Kaz dağlarında doğanın ve çevrenin korunması için mutlaka tedbir alınması gerekiyor. Çevrenin ve doğanın korunması için genel bir konsorsiyumun geçekleşmesi önemli. Kaz dağlarının korunması hepimizin tek tek hassasiyet göstermesi gereken konu. Genel bir toplumsal mutabakat içerisinde bütün ilgili tarafların görüşleri alınarak kaz ağlarının genel niteliğinin korunarak mutlaka tedbir alınması lazım” dedi.

Diğer taraftan vatandaşlardan, ünlü sanatçı ve siyasetçilerden tepkiler devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar Kaz dağlarında altın madeni arama çalışmaları yapan yabancı bir şirketin varlığını farklı yorumlarla gündem de tutmayı başarıyor. En dikkat çekenlerden biri ise ‘’Akdeniz’de doğalgaz arayan biz isek, Kaz dağlarında ki altını neden dış güçler çıkartıyor’’ yorumu oldu.

Bir yanıt yazın