Teknoloji

Kasım ayında hangi teknolojik ürünler en fazla satıldı?

Bir çok mağaza Kasım ayında indirime girdi. Black Friday fırsatlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar ise giyimden teknolojiye pek çok alanda alış verişlerini gerçekleştirdi. Peki, Kasım ayında hangi teknolojik ürünler en fazla satıldı? Öncü teknoloji firmalarından olan Teknosa Kasım ayı verilerini açıkladı.

Türkiye’de son yıllarda Black Friday kampanyaları düzenlenmeye başlandı. Kasım ayında yapılan indirimlerden milyonlarca vatandaş faydalanıyor. Bu ay teknolojik ürünler de talep gördü. Teknosa’nın Kasım ayı alışveriş verilerini açıkladı. Buna göre, vatandaşlar teknoloji alışverişi tercihlerini daha çok uzaktan eğitim ve ev içi eğlence ürünlerini tercih ettiler.

Oyun konsolu en fazla tercih edilen ürünlerden

Kasım ayında geçen yıla göre en fazla satış artışı yaşanan ürünler oyun konsolu, notebook, tablet ve elektrikli süpürge oldu. Satışlardan en fazla payı da sırasıyla telekom, bilgi teknolojileri – IT, tüketici elektroniği ve ev aletleri kategorileri aldı.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 50’nin üzerinde büyüme kaydeden Teknosa, sepet tutarında ve ziyaretçi sayısında artış yaşanan bu dönemde online cirosunu da 3 kat artırdı.
İnternet üzerinde satışlarda ise en çok akıllı telefon, tablet, TV, notebook ve şarjlı süpürge satışları gerçekleştirildi.