İzmir Haberleri

Karşıyaka Belediyesi'nde Mevlana gecesi!

Mevlâna Celâleddin Rumi’nin, insanlığın en büyük değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Mevlâna sadece Anadolu topraklarına ve İslam dinine ait bir değer değildir. Öğretileri bütün dünyayı etkisi altına almış gerçek bir düşünür ve yeryüzünde yaşamış en değerli insanlardan birisidir. Yüzlerce yıl öteden dünyamıza seslenmeyi sürdürürken, Anadolu aydınlığının da temel taşlarından olmuştur. Bugün şiddet ve hoşgörüsüzlük ikliminden çıkmak istiyorsak Mevlâna Celâleddin Rumi’nin hoşgörü çağrınsa kulak vermek zorundayız. Bu anlamlı tören için Ege Neyzenler Derneği’ne yürekten teşekkür ediyor, Mevlâna’nın gel diyen çağrısındaki büyük anlamın, yaşamının ve yapıtlarının önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

Ege Neyzenler Derneği Başkanı Volkan Yıldız da konuşmasında şunları kaydetti: “Hz Mevlâna’nın dediği gibi; aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır. Biz de bu gece gönül dostlarımızla bir arada, aynı duyguları paylaşıyoruz. Başkanımız bu projeye onay vermesiyle herkesin başkanı olduğunu, herkesi kucakladığı bir kez daha gösterdi. Kendisine ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Yoğun ilgi gören geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Topçu ile gaziler, meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. 

Bir yanıt yazın