EkonomiGündem

Karşılıksız 3 bin 500 lira verilecek: Şubat ayında hesaplara yatacak!

Devlet, dar gelirli aileler için maddi desteklerine devam ediyor. Havaların soğumasıyla doğalgaz faturasının nasıl ödeneceği düşünülürken, devletin doğalgaz desteği merak ediliyor. Faturaya destek kapsamında hak sahiplerine 3 bin 500 liraya kadar ödeme yapılıyor. Bu ödeme ise yıllık olarak gerçekleşiyor.

Yeni yılla birlikte gelen zamlarla doğalgaz desteği de artırıldı. İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz faturası için maddi destek sağlanıyor. Doğalgaz desteği kapsamında toplam 8 aylık ödeme miktarı 1500 ila 3 bin 500 liraya yükseltildi. Doğalgaz ödemelerinin tarihi henüz açıklanmazken, şubat ayında yapılması öngörülüyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu ve doğal gaz desteğinin artırıldığını belirtti.

Erdoğan, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik.” dedi.

Buna göre; İhtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.