Afyonkarahisar haberleriGündem

Karntinayı yok saydı, yakalanarak yurda yerleştirildi!

Afyon’da koronavirüs testi pozitif çıkan ve evde karantinada kalması gerekirken dışarıya çıkan bir kişi yakalanarak yurda yerleştirildi.

Artan koronavirüs vakalarıyla mücadele kapsamında birçok valinin ortak aldığı karar kapsamında; koronavirüs testi pozitif çıkan ve evde karantinada kalması gerekirken dışarıya çıkanlar öğrenci yurduna yerleştirilecek. Sürecin başlamasıyla birlikte ilk kez Afyon’un Çay ilçesinde bir kişi yakalanarak yurda yerleştirildi.

MASRAFLAR HASTADAN ALINACAK!

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in sosyal medyadan yaptığı açıklama sonrasında, sokağa çıkan koronavirüs temaslı vaka, yakanarak yurda yerleştirildi. Afyonkarahisar Valisi Çiçek, karantinada olması gerekirken ihlal edenlerin, karantina sürelerini Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında masrafları da kendilerinden tahsil edilerek tamamlamalarının sağlanacağını açıkladı.

Çay İlçesi’nde temaslı olduğu halde dışarı çıkan ve adı açıklanmayan kişi yakalanarak, akşam saatlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Tınaztepe Yurdu Kurt Müdürlüğü’ne götürüldü. Yasağı delerek sokağa çıkıp vatandaşların sağlığını tehlikeye atan kişinin yurtta ne kadar kalacağına İl Sağlık Kurulu karar verecek.

EŞLER AYNI ODADA KALACAK!

Öte yandan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tınaztepe Yurdu, karantina yurdu olarak belirlendi. A ve B Blok olmak üzere ikiye ayrılan tesiste 143 erkek, 103 kadın konaklayabilecek şekilde odalar belirlendi. Ayrıca eş olarak gelecek kişiler de tek odada 2 kişi halinde konaklayabilecek.