Sağlık

Karın ağrısı ve kabızlık şikayetiyle gitti! Doktorlar bile şok oldu…

Hatay Dörtyol’da yaşayan Tunahan Okan Özdal, şiddetli göğüs ve karın ağrısı ile kabızlık şikâyetleri yaşamaya başladı. Doktorlar bir çok tahlil yapsada nedenini çözemedi. Gerçek 1 yıl sonra açığa çıktı…

KALIN BAĞIRSAĞI’NIN %70’İ GÖĞÜS KAFESİNDE ÇIKTI!

Şiddetli karın ağrısı ve kabızlığı geçmeyen Tunahan Okan Özdal, İskenderun Devlet Hastanesi Acili’ne başvurdu. Gerçekle karşılaşan hasta şok oldu. Kalın bağısağının yüzde 70’inin göğüs kafesinde olduğunu öğrenen Tunahan Okan Özdal acilen ameliyata alındı.

1.5 SAAT AMELİYATI SÜRDÜ…

Acilen ameliyata alınan Tunahan Özkal’ın kalın bağırsağı karın bölgesine çekilde. 1 buçuk saat süren ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşti. Ameliyatın doktoru Süleyman belli operasyon çok başarılı geçti, gerekli onarımlar yapıldı dedi. Tunahan Özkal, çektiğim ağrılardan hemen kurtuldum doktorlarıma çok teşekkür eiyorum dedi.

ŞİDDETLİ KARIN AĞRISI NASIL GEÇER?

Böyle bir durum olmadığında bile halan şiddetli karın ağrının varsa ilk önce nedeni bulunmalı sonra ise bunlar uygulanmalıdır.Gaz çıkarmaya çalışın ve ayaklarınızı sıcak tutun, karnınıza fazla bastırmadan masaj yapın ve mümkün olduğunca gazlı içeceklerden uzak durmaya çalışın. Çok fazla yemek yemeyin.Bunların yanı sıra, karın ağrılarında karnınıza sağdan sola, soldan sağa hafif bastırmak suretiyle masajlar yapabilirsiniz ve gazın dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz. Dışarı atılan gazlar sizi rahatlatacak ve ağrının azalmasını sağlayacaktır. Yine diğer bir yöntem ise, sıcak su desteği.Sıcak su doldurulmuş termoslar yardımı ile karın üzerine konularak ağrıların azaltılması amaçlanabilir. Bütün bunların yanı sıra en önemli hususlardan bir tanesi de ayakları sıcak tutmaktır. Aynı şekilde bir termos yardımıyla da ayaklarınızı ısıtabilirsiniz.

Bir yanıt yazın