Gündem

Karantina altındaki gemiden kötü haber!

Japonya'da karantina altına alınan gemideki 6 kişinin daha koronavirüs taşıdığının tespit edilmesiyle beraber gemideki vaka sayısının 70'e yükseldiği açıklandı. İşte detaylar...

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla başka ülkelere de sıçrayarak çok sayıda can kaybı yaşanmasının üzerine dünyayı alarma geçiren koronavirüs nedeniyle Japonya’da karantina alınan gemiden kötü haberler gelmeye devam ediyor.
Japonya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, gemideki 6 kişinin daha koronavirüs taşıdığının tespit edildiği belirtildi.

ilk etapta 20 kişide, daha sonra da 41 kişide virüs saptanmıştı

Gemiyi terk eden Hong Konglu bir kişinin koronavirüs taşıdığının tespit edilmesinin ardından tedbir amaçlı karantinaya alınan gemide ilk etapta 20 kişide, daha sonra da 41 kişide virüs saptandığı açıklanmıştı. Resmi açıklamaya göre 19 Şubat’a dek sürmesi beklenen karantinanın süresinin uzatılabileceği ifade ediliyor.

TOPLAM CAN KAYBI 812’YE YÜKSELDİ
Öte yandan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında dünya genelinde can kaybı 812’ye, virüsten enfekte olanların sayısı ise 37 bin 198’ye yükseldi.