Gündem

Kara kışa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan doğal gaz desteği! Yeni dönem başvuruları başladı; tek tıkla 1.150 TL hesapta!

2019 yılından bu yana Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen “Doğal Gaz Tüketim Desteği” kapsamında bakanlıktan yeni açıklama geldi. Önümüzdeki kış ayları için başvuruların başladığını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları ve başvuru adresini açıkladı.

MART VE NİSAN AYINDA 331 BİN HANEYE DOĞALGAZ DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Doğal Gaz Tüketim Desteği” kapsamında yeni dönem başvuruları alınmaya başladı. Geçtiğimi yıl ödemeleri mart ve nisan ayında olmak üzere iki taksit halinde gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 331 bini aşkın haneye yapılan toplam yardım miktarının 114,2 milyon TL olduğunu açıkladı. Toplamda 3 milyar Türk Lirası bütçe ile hayata geçirildiği öğrenilen Doğal Gaz Tüketim Desteği” kapsamına bu sene kiracılar da alındı.

DOĞALGAZ DESTEĞİNE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıl başvuruların tamamını e-Devlet Kapısı ve illerde bulunan şubeleri üzerinden alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yıl da desteklerin aynı şekilde alınacağını belirtti. Yıl boyunca “Doğal Gaz Tüketim Desteği” başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden açık tutan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapmak isteyen vatandaşları ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranı aracılığıyla başvuru yapmaya davet etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de alınan ‘Doğal Gaz Tüketim Desteği’ başvurusu için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şartlar da açıklandı.

DOĞALGAZ DESTEĞİNE BAŞVURU İÇİN TEK ŞART İKAMETGAH

Doğalgaz yardımı kapsamında hane gelirine göre ödemeler gerçekleştireceğini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemelerin 450 TL ile 1.150 TL arasında olacağını duyurdu. Ödemeleri PTT üzerinden yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanede cihaz kullanan ya da kronik hasta bulunması halinde ödeme miktarında ek yüzde 5 artış yapılacağını belirtti. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapmak için doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet etmenin ve doğalgaz abonesi olmanın yeterli olduğunu duyurdu. Ancak, başvuruların tamamı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın değerlendirmesinden geçip, sadece ihtiyacı olanlara bu yardım veriliyor.