GenelKamu

Kapanmada banka ve eczaneler açık mı? Bankaya gitmek için izin mi gerekiyor ?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs saat 05.00’e kadar sürecek tam kapanma 29 Nisan saat 19.00 itibariyle başladı. Peki yasakta banka ve eczaneler açık olacak mı? Çalışma saatleri nasıl düzenlendi? İşte kapanma hakkında en çok merak edilenler.

Pandemi önlemeye yönelik hamle olan tam kapanma başladı. Milyonlar salgın tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre hareket edecek. Yasaklar 81 ilde uygulanacak.

Bankalar yarı kapasite ile çalışacak.

KAPANMADA BANKALAR AÇIK MI?

Gündelik işleyişin en yoğun olduğu kurumların başında gelen bankalar ise sokağa çıkma yasağının kesintisiz uygulanacağı tam kapanma sürecinde müşterilerine hizmet vermeye devam edecek. Milyonlar ise finansal işlemlerin nasıl ve hangi saatlerde yapılacağını merak ediyor.

Salgın tedbirleri kapsamında 17 gün uygulanacak tam kapanmada bankaların çalışma saatleri de yeniden düzenlendi. 17 günlük tam kapanma sürecinde bankalar müşterilerine asgari personel sayısı ile hizmet vermeye devam edecek. Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı hafta içi günlerinde bankalar saat 10.00’da açılıyor, 16:00’da kapanıyor.

BANKAYA GİDEBİLMEK İÇİN DE İZİN ALMAK GEREKİYOR

Bankalara doğrudan gidebilmek ise mümkün değil. Bankalara gidebilmek için VEFA destek hattından onay almak gerekiyor. VEFA Destek Hattı’na 112 üzerinden ulaşmak mümkün. Bankaya gidilecek gün içerisinde aranıp izin alınması yeterli olacak. Hattın İzin almak için en az 2 saat öncesinden aranması gerekiyor.

Eczaneler, yasak süresi boyunca saat 09:00 – 18:00 arasında hizmet verebilecek.

İŞTE ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Tam kapanmada merak edilen bir diğer çalışma alanı ise eczaneler. Evlerinde hastası olan ve ilaç temin etmek isteyen vatandaşlar eczanelerin çalışma gün ve saatlerini merak ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı “tam kapanma” genelgesinde yer alan maddelere göre eczaneler tam kapanma sürecinde açık olacak. Çalışma saatlerinde düzenleme gidilen eczaneler, yasak süresi boyunca saat 09:00 – 18:00 arasında hizmet verebilecek. 17 Mayıs itibarıyla mevcut çalışma düzeni olan 09.00 – 19.00 saatlerine ise geri dönülecek.

ZİNCİR MARKETLER PAZAR GÜNÜ KAPALI

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Zincir marketler ise  pazar günleri kapalı kalacak.