Kültür Sanat

Kapalı gişe oynayan oyun 18 yıl sonra beyazperdede!

Türk tiyatro ve sinemasının önde gelen isimlerinden Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği “Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü” adlı oyun 18 yıl sonra beyaz perdeye uyarlanıyor.

Bir dönem Türk Tiyatrosuna damga vuran Yılmaz Erdoğan’ın kült tiyatro oyunu “Sen Hiç Ateşböceği gördün mü” bu kez de sinemaseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. Oyuncu kadrosunda yeni isimlerin yer alacağı ve çekimlerine başlanan yapımın yönetmen koltuğunda ise Andaç Haznerdoğlu oturuyor. Haznerdoğlu daha önce “Misafir”, “Her Şey Aşktan”, ve “Acı Tatlı Aşk” gibi yapımlara imza atmıştı.

KADRO YİNE ÇOK GÜÇLÜ

1998 Yılında tiyatro severler için perdelerini açan oyunun kadrosunda Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Zerrin Sümer, Sinan Bengier, Binnur Kaya, Bican Günalan ve Serhat Özcan gibi dev isimler yer almıştı. Sevilen oyunun sinema uyarlamasında yine başarılı isimler yer alıyor.

Önceki gün çekimlerine başlanan yapımda Demet Akbağ’ın canlandırdığı Gülseren rolünü Ecem Erkek üstlenecek. 18 Yıl aradan sonra bu sefer sinemada seyircisiyle buluşacak oyunda Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı muhabir rolünde ise Atakan Çelik yer alacak. Yapımda bu iki ismin yanı sıra; Devrim Yakut, Engin Alkan, Ushan Çelik ve Bülent Çolak gibi isimler yer alacak.

4 YIL KAPALI GİŞE OYNAMIŞTI

Seyircinin beğenisine ilk kez 1998 yılında sunulan “Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü” oyunu sahnede kaldığı 4 yıl boyunca kapalı gişe oynamış, perdelerini açtığı 504 gösteride 1 milyondan fazla tiyatrosevere ulaşmıştı.