Ekonomi

Kansere yol açtığı iddia edilen bebek pudrasının satışı durduruldu!

Amerikan kozmetik ve bakım ürünleri markası Johnson & Johnson, kansere yol açtığı öne sürülen ve bu yüzden 16 binden fazla dava açılmasına neden olan talk bebek pudrasının ABD ve Kanada'da satışını durdurdu. Şirketten konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Kozmetik ve sağlık sektörünün önemli isimlerinden Johnson and Johnson ABD ve Kanada’da talk bebek pudrası satışını durduracağını açıkladı. Şirket senelerdir kansere yol açtığı iddiasıyla, kendilerine açılan davalar yüzünden milyonlarca dolar tazminat ödemek durumunda kaldı.
2 ülke için geçerli olan kararın, büyük ölçüde tüketici alışkanlıklarının değişmesi ve ürünün güvenliği konusundaki yanlış bilgiler nedeniyle olduğu bildirildi.

Ürünün güvenli olduğundan eminiz

Ancak şirketten yapılan açıklamalarda ürünün güvenli olduğu savunulmaya devam ediliyor. Şirket yetkilileri konu hakkında, “Talk ile yapılan Johnson’s Baby Powder adlı ürünümüzün güvenli olduğundan kesinlikle eminiz. Dünyanın dört bir yanında tıp uzmanları tarafından onlarca yıldır yürütülen bağımsız bilimsel çalışmalar da ürünümüzün güvenli olduğunu destekliyor” ifadelerini kullandı.

Talk pudrasına kanserojen olduğu bilinen asbestos maddesinin karıştığı iddiasıyla açılan davalar için ise, ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından yapılan analizlerde içinde küçük miktarda asbest bulunan bebek pudrasında geçen ekim ayında yapılan testlerde asbeste rastlanmadığını bildirildi.