Ekonomi

Kamu personeli için kredi kampanyası başlatıldı! 100 bin liraya kadar nakit kredi veriliyor

Kamu bankası Halkbank tarafından Kamu Personeli için yeni bir kredi kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında kamu personellerine 100 bin liraya kadar kredi verilebileceği belirtildi. Bu kredi kampanyasında faiz oranının yüzde 1,77 olduğu ve 36 ay vade imkanı sağlandığı vurgulandı.

36 AY VADE İMKANI

Halkbank tarafında yapılan açıklamada “Kamuda çalışan müşterilerimizin tüm nakit ihtiyaçları için aylık %1,77’den başlayan faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle 100.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredimizdir.” ifadelerine yer verildi.

FAİZ ORANLARI 

Bunun yanı sıra yapılan açıklamada 100 bin liralık kredinin tahsis ücretli aylık faiz oranının yüzde 1,77 olduğu tahsis ücretsiz olduğunda ise faiz oranının yüzde 1,82 olduğu ifade edildi. Ayrıca kredi ödemelerinin şu avantajlar ile yapılabileceği belirtildi:

  • Aylık eşit taksitli,
  • Artan taksitli,
  • Azalan taksitli,
  • 3 ayda bir eşit taksitli,
  • Serbest ödemeli

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını SMS ile banka şubeleri üzerinden yapabilecektir. SMS başvurusunda aralarında boşluk bırakarak “KAMU, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar” yazıp 3452’ye SMS gönderilmesi sureti ile başvurular yapılabilir.

ÖRNEK ÖDEME DETAYLARI

Örnek ödeme kapsamında 100 bin lira kredi kullanıldığında 36 ay vade ve 525 tahsis ücretli aylık yüzde 1,77 faiz oranı ile aylık ödeme 4001 lira olurken tahsis ücretsiz faiz oranı yüzde 1,82 olup aylık ödeme 4040 lira oluyor.