Kamu

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen herkesi ilgilendiriyor: Artık sadece buradan yapılacak!

Türkiye’de birçok vatandaş özel sektörde çalışmak yerine kamu kurumlarında çalışmayı tercih ediyor. Kamu kurumları bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar için ise önemli bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay tarafından yapılan açıklamada, kamuda işe alımların artık sadece Kariyer Kapısı Platformu’nda yapılacağı bildirildi.

Türkiye’de binlerce vatandaş kamu kurumlarında çalışmak istiyor. Bu nedenle binlerce kişiyi ilgilendiren önemli bir bilgilendirme bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay tarafından yapılan açıklamalar Ekonomi Muhabirleri Derneği tarafından aktarıldı. “Bu platformla kamu istihdamında fırsat eşitliği ve liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin artırılmasını hedefliyoruz.” Buna göre Atay, “Artık kamuda işe alımların tek adresi, bizim yerli ve milli bir yazılımla geliştirdiğimiz Kariyer Kapısı Platformu’muz.” dedi. Ayrıca Altay açıklamalarında, “Bu platformla kamu istihdamında fırsat eşitliği ve liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin artırılmasını hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu yıl bakanlıkların hepsinin Kariyer Kapısı üzerinden alımı yapacağını söyleyen Atay, “Bu, hayli zamandır denemeler, pilot çalışmalar yaptığımız bir sistem. Dolayısıyla belediyelerden ve özel sektörden de kullanım için talepler geliyor.” açıklamasında bulundu.

Kariyer Kapısı nedir?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kariyer Kapısı, istihdamda liyakat ve yetkinliğin artırılması, iş / staj ilanlarının kamuoyu ile etkin, şeffaf ve güvenilir bir şekilde paylaşılması için e-Devlet entegrasyonu ile geliştirilen dijital kariyer platformudur.