Ekonomi

Kamu Bankasından 3-5-10 bin TL olarak alınan ihtiyaç kredileri ertelenecek mi?

Türkiye’de ilk kez 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü salgını nedeniyle devlet harekete geçmişti. Vatandaşların ekonomik mağduriyet yaşamaları için kamu bankaları 10 bin TL’ye varan kredi vereceklerini açıkladılar. Binlerce vatandaş 3-5-10 bin TL olarak alınan ihtiyaç kredilerinden faydalandılar. Ancak 6 aylık ödemesiz dönemin sonuna gelindi. Bu nedenle vatandaşlar, “Kamu Bankasından 3-5-10 bin TL olarak alınan ihtiyaç kredileri ertelenecek mi?” sorusunun cevabını arıyorlar.

Corona virüsü salgını sağlık kadar ekonomiyi de etkiledi. Bu dönemde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kamu bankaları düğmeye batı. Binlerce vatandaşa yüzde 0,49 faiz oranıyla 10 bin TL’ye kadar kredi ödemesi yapıldı. 6 aylık ertelemeli kredi ödemelerinde ise sona gelindi. Ödeme tarihi yaklaşan vatandaşlar, ödemelere bir erteleme daha yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar.

3 bin TL alan vatandaşlara öncelik verilmeli

Bankalar tarafından erteleme yapılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak daha önce kredi ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, 2. Faz destek ödemelerinin yapılması gerektiğini ifade etmişti. Başvurularda ise 10 bin TL için başvurulan ancak 3 bin TL ödeme yapılan kişilere öncelik verilmesi istendi.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından temel ihtiyaç kredilerinde ikinci faz ödemeleri için şimdilik yapılmış bir açıklama bulunmuyor.