Ekonomi

Kamu bankasında kamu personeli için özel kredi! 100 bin lira için faiz oranı açıklandı

Halkbank tarafından kamu çalışanları için önemli bir kredi kampanyası başlatıldı ve bu kampanya ile 100 bin liraya kadar kredi verildiği 36 aya varan vade imkanı verileceği ifade edildi.

FAİZ ORANLARI

Yapılan açıklamada “Kamuda çalışan müşterilerimizin tüm nakit ihtiyaçları için aylık %1,77’den başlayan faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle 100.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredimizdir.” ifadelerine yer verildi ve 100 bin liraya kadar kredi için aylık faiz yüzde 1,77 oluyor. Bu faiz oranı tahsis ücretli iken olurken tahsis ücretsiz olduğunda faiz oranı yüzde 1,82 oluyor.

GERİ ÖDEME SEÇENEKLERİ 

Banka tarafından kullanılan kredide “Aylık eşit taksitli, Artan taksitli, Azalan taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, Serbest ödemeli” seçenekleri bulunduğu da vurgulandı.

ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme kapsamında 100 bin lira kredi kullanıldığında 36 ay vade imkanı bulunuyor. Bununla birlikte 525 lira tahsis ücreti ile faiz oranı yüzde 1,77 olurken aylık ödeme 4001 lira oluyor. Tahsis ücretsiz yüzde 1,82 faiz oranı kapsamında aylık ödeme 4040 lira oluyor.

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvuru yapacak olan vatandaşlar iki şekilde başvuru yapabileceklerdir. Vatandaşlar Halkbank şubeleri üzerinden başvuru yapabileceği gibi SMS ile de başvuru yapabilir. SMS başvurusunda aralarına birer boşluk bırakarak “KAMU, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar” yazarak 3452’ye SMS göndermek sureti ile yapılacaktır.