Sağlık

Kalp krizinden bir ay önce ortaya çıkan 8 belirti!

Mümkün olduğunca hızlı yardım almak için kalp krizi belirtilerini bilmek önemlidir. Kalp krizi en ciddi tıbbi acil durumlardan biridir ve genellikle ölümcül olabilir veya yaşamı değiştirebilir. Kriz, genellikle kan pıhtılaşması nedeniyle kanın kalbe ulaşamadığında meydana gelir. Kalp kasları yeteri kadar oksijen alamadığında hasar oluşur ve neticesi olarak enfarktüs gerçekleşir. Ama tüm olacaklar hakkında aslında vicudumuz öncesinden bizlere bazı sinyaller verir. Neyse ki, vücudunuz kalp krizinden en az bir ay önce sekiz uyarı işareti gösterecektir. Bu belirtilerden bazıları, diğer koşulların oldukça yaygın belirtileridir, bu nedenle, tümü kontrol edilmeye değer olsa da, yalnızca bir tanesine sahipseniz endişelenmeyin.

1 – YORGUNLUK

Yorgunluk, kadınların yüzde 70’ini etkiler ve normalde acı çektiğiniz bir şey değilse, yaklaşmakta olan bir kalp krizini gösteren ana semptomlardan biri olabilir.

Yorgunluk, hem fiziksel hem de zihinsel olarak aşırı yorgunluk, enerji ve motivasyon eksikliği bir kalp krizinin önceden verdiği sinyallerden sayılmaktadır.

2 – KARIN AĞRISI

Midenizin sizi rahatsız ettiğini fark ettiyseniz (mide bulantısı, ağrı veya şişkinlik olabilir), Önemsenmelidir. Kalp krizi öncesi karın ağrısı epizodiktir, yani hafifler ve kısa bir süre daha kötüleşir.

3 – UYKUSUZLUK

Uykuya dalma, uykuda kalma veya çok erken kalkma güçlüğü uykusuzluğun bir işareti olabilir. Uykusuzluk, özellikle kadınlarda artmış kalp krizi veya felç riskiyle de ilişkilidir.

4 – SAÇ DÖKÜLMESİ

Kalp hastalığının en göze çarpan belirtilerinden biri başınızın üst kısmındaki saç dökülmesidir. Çoğu zaman 50’li yaşlarındaki erkekleri etkiler, ancak bazı kadınlar da risk altında olabilir.

5. DÜZENSİZ KALP ATIŞI

Aritmi (düzensiz kalp atışı) veya taşikardi (artan kalp hızı) aniden ortaya çıkabilir ve genellikle 1-2 dakika sürebilir. Bu düzelmezse, baş dönmesi ve aşırı yorgunluk hissedebilirsiniz, bu durumda derhal doktorunuza başvurmalısınız.

6. DİSPNE

Derin bir nefes alamıyorsanız, nefesiniz sığlaşır, nefes alırsınız, herhangi bir çabayla yorgunluk ve baş dönmesi hissedersiniz. Bu belirti, kalp krizinden 6 ay öncesine kadar ortaya çıkar.

7. ARTAN TERLEME

Menopoz dönemindeki kadınlarda yaygın bir sorun olan bu sıcak basmaları çok daha kötü bir şeye işaret edebilir. Hava sıcaklığı veya egzersizden bağımsız olarak grip benzeri semptomlar, nemli cilt veya terleme olup olmadığına kontrol edin.

8. GÖĞÜS AĞRILARI

En büyük ve en iyi bilinen semptom kollardan, çeneden, boynundan, omuzlardan veya göğüsten birinde veya her ikisinde Kuvvetli basınçtır.

african american businessman depression

Erkeklerde bu belirti, hafife alınmaması gereken, yaklaşan kalp krizinin en önemli erken belirtilerinden biridir. Kadınların sadece% 30’u etkileniyor.